I'm here for...

Saturday, August 04, 2012

Intai-intai...

Assalamualaikum w.b.t..

Waduhh2..lama rasanya tak conteng blog ni..tq pd adek zaty yg btanya..Tetiba terjentik hati nak on balik. Last post on january..now dah bulan 8 uolss! Miss Augustus dah menjelma..cepat betul masa blalu..Pejam celik pejam celik...Eh dah Ramadan??? Dah separuh pjalanan rupanya... Selamat berpuasa untuk semua.. Yang xpuasa jgn verangan nak duit raye ok! ;)

Cakap pasal raya..cmna persiapan?? Hope smua dah start prepare apa yg patut.. Raya i cmana plak ea?? Harus meriahh! Dah apply cuti occay! One stretch, sminggu! Nasib lepas.. So korunk2 jom la jalan! Tinggal smua kerja, xnak pk dah... Ingt jalan je ni! hehe

Baju raya??? Korang dah beli x? Nampak gayanya persiapan thn niw agk lastminit.. Baru beli sepasang je.. Adehh... Nampak sangat bz kan. For da past few years b4 puasa dah siap smua baju.. Its ok.. Ada tyme lg ni...hihi (sj nk sedapkan ati)

Duit raya??? Alamakk! Dah kena bagi duit raya la thn niw.. Ramai dah yg minta.. Sabar ok adek2.. Akan ku tukar nanti.. Budget duet raye je dah Rm1k... Peningg uolss! Nasib baek stahun skali.. Kalau stahun 3/4 kali boleh botak i! ;)


Monday, January 23, 2012

Bila mama & ayah mula bicara tentang.........


Hmmm... Tentang apa ye?? :) Tentang Cinta.. Marriage... Oh my!! Adakah saya cukup dewasa untuk berbicara tentang hal sedemikian?? Teringat kata mama.. "Mama dulu umur 21 dah kahwin!" Sentap kejap.. Umur 23 tahun dah tua kew ma?? Koserh tau! Tak ku duga.. Ayah pun dah pandai sentuh isu sensitif niw.. "Kalau ada, bawa datang rumah. Jangan jual mahal!" Alahaii... Takkan nak buat jumble sale pulak. I ni boyfriend pun xda. Sapa pulak i nak angkut bawa balik kan.. haha Kenapa mereka terdorong memikirkan hal2 itu ye?? Kajian demi kajian dibuat.. Mungkin salah satu sebabnya ramai couzies yang seangkatan dengan i semakin hampir ke arah tu.. Nanti la ea ma ayah.. Kalau ada, i bawa datang rumah hari2! Jangan hangin plak nanti! hehehe Insyaallah la.. Ada jodoh nanti kahwin la.. Doa untuk i ok..

Jom cakap pasal LOVE STORY pulak.. I tau uolls memang suka bab2 niw kan! haha Mama i cakap.. "...kita sendiri kena cari cinta.. Jangan tunggu cinta datang depan mata." Ma, xkan perigi nak cari timba pulak. Malu occay! :) X semestinya zaman dah moden kita kena ubah mentality kemelayuan kita kan... Orang cakap, kalau dah jodoh xkan kemana.. :) Tapi ada juga yang tanya... "...kenapa xda boyfriend lagi? Memilih sangat ni.." Alahaii... Ni lagi satu statement orang yang xmampu i nak jawab.. Siapa la saya nak memilih sangat sedangkan diri sendiri pun serba kekurangan... :)

Papepun, tahniah buat couzies yang bakal melangsungkan perkahwinan! I gembira bagi pihak occay! So sesiapa yang dah jumpa soul mate tu, hargailah ia selagi ada... :)

Monday, December 12, 2011

Santai Together-gether!


Ehemm hemmm testing2 1 2 3... Assalamu'alaikum dan Salam Sejahtera. Aicehh formal yang amat! Uihh lama dah raasanya tidak mengupdate blog! Busy kew??? haha Aku je yang tahu! Last month telah berlangsungnya Hari Keluarga BPFM yang ke... Adehh xpasti plak aku! Tapi yang pastinya, memang happening habis! Apa taknya sampai burning2 muka i! But no worries... Iolls sanggup! haha ::dalam hati siapa yang tahu... muka berbelang...bak simakeup arang! arhhH!!! Menci! hehe Tapi best la once a year wat Family Day cam niw... Merapatkan lagi hubungan.... Jom la intai gambar yang sempat diabadikan! :)














Banyak lagi gambar yang ingin dikongsi.. tapi faham2 jela ea..batas yang dihadkan begitu mengganggu perjalanan muatnaik!menci! so jumpa lagi pada post akan yang bertemakan 'Team Building'! hehe :)