I'm here for...

Monday, January 23, 2012

Bila mama & ayah mula bicara tentang.........


Hmmm... Tentang apa ye?? :) Tentang Cinta.. Marriage... Oh my!! Adakah saya cukup dewasa untuk berbicara tentang hal sedemikian?? Teringat kata mama.. "Mama dulu umur 21 dah kahwin!" Sentap kejap.. Umur 23 tahun dah tua kew ma?? Koserh tau! Tak ku duga.. Ayah pun dah pandai sentuh isu sensitif niw.. "Kalau ada, bawa datang rumah. Jangan jual mahal!" Alahaii... Takkan nak buat jumble sale pulak. I ni boyfriend pun xda. Sapa pulak i nak angkut bawa balik kan.. haha Kenapa mereka terdorong memikirkan hal2 itu ye?? Kajian demi kajian dibuat.. Mungkin salah satu sebabnya ramai couzies yang seangkatan dengan i semakin hampir ke arah tu.. Nanti la ea ma ayah.. Kalau ada, i bawa datang rumah hari2! Jangan hangin plak nanti! hehehe Insyaallah la.. Ada jodoh nanti kahwin la.. Doa untuk i ok..

Jom cakap pasal LOVE STORY pulak.. I tau uolls memang suka bab2 niw kan! haha Mama i cakap.. "...kita sendiri kena cari cinta.. Jangan tunggu cinta datang depan mata." Ma, xkan perigi nak cari timba pulak. Malu occay! :) X semestinya zaman dah moden kita kena ubah mentality kemelayuan kita kan... Orang cakap, kalau dah jodoh xkan kemana.. :) Tapi ada juga yang tanya... "...kenapa xda boyfriend lagi? Memilih sangat ni.." Alahaii... Ni lagi satu statement orang yang xmampu i nak jawab.. Siapa la saya nak memilih sangat sedangkan diri sendiri pun serba kekurangan... :)

Papepun, tahniah buat couzies yang bakal melangsungkan perkahwinan! I gembira bagi pihak occay! So sesiapa yang dah jumpa soul mate tu, hargailah ia selagi ada... :)