I'm here for...

Monday, February 28, 2011

..Roti Bawean..

Saja take this advantage utk share w/ uolls resepi turun temurun niw! Hahh! Penah makan x?? Fuhhh sangat sedapp occay! Sehingga menjilat jari! Dah alang2 mama type resepi utk kwn dia, I pun apa lagi, copy paste la kan... wink ;) Uolls should try this! Sorry xda pic yang dapat ditayangkan! Insyaallah kalau ada kesempatan, akan dishare camana Roti Telur Bawean niw! Mengikut cerita yang disampaikan mama n arwah nenek dulu, Roti Bawean niw berasal dari Indonesia.. Specificnya di Pulau Bawean... So apa tunggu lagi???? Cuba la...;)

BAHAN-BAHAN INTI

1) UBI KENTANG - 2 KG
2) UDANG KERING - RM10-00
3) TELUR - 2 BIJI
4) BAWANG BESAR - 3 ULAS
5) DAUN SUP
6) DAUN BAWANG
7) SECUBIT GARAM

CARA-CARA PENYEDIAAN INTI

1) UBI KENTANG DIKUPAS KULITNYA DAN DIREBUS SEHINGGA EMPUK.(MASUKKAN SEDIKIT GARAM DALAM AIR REBUSAN).
2) UDANG KERING DIRENDAM DAN DITUMBUK
3) BAWANG BESAR DIHIRIS
4) DAUN SUP DAN DAUN BAWANG DIMAYANG

LANGKAH-LANGKAH MENYEDIAKAN INTI

1) UBI KENTANG YANG TELAH EMPUK HENDAKLAH DILECEK.
2) MASUKKAN UDANG KERING YANG TELAH DITUMBUK, BAWANG BESAR YANG TELAH DIHIRIS, DAUN SUP DAN DAUN BAWANG YANG TELAH DIMAYANG KEDALAM MANGKUK YANG BERISI UBI KENTANG YANG TELAH DILECEK.
3) MASUKKAN 2 BIJI TELUR KE DALAM ADUNAN UBI KENTANG.
4) MASUKKAN GARAM SECUKUP RASA .

BAHAN-BAHAN MEMBUAT ROTI

1) TEPUNG GANDUM
2) SECUBIT GARAM
3) AIR PANAS/AIR SUAM
4) MINYAK MASAK

LANGKAH-LANGKAH MEMBUAT ROTI

1) MASUKKAN SEDIKIT GARAM KE DALAM AIR PANAS/AIR SUAM .
2) MASUKKAN AIR PANAS/AIR SUAM SEDIKIT DEMI SEDIKIT KE DALAM TEPUNG GANDUM DAN ULI SEHINGGA MENJADI DOH .
3) MASUKKAN SEDIKIT MINYAK MASAK KE DALAM DOH TADI DAN ULI SEHINGGA LEMBUT .
4) CANAIKAN ROTI BERBENTUK BULAT UNTUK DIJADIKAN LAPISAN ATAS (LAPISAN KEDUA) DAN LAPISAN BAWAH (LAPISAN PERTAMA) .
5) MASUKKAN INTI KENTANG KE ATAS LAPISAN ROTI PERTAMA (LAPISAN BAWAH).
6) KEMUDIAN LAPISKAN DENGAN LAPISAN ROTI KEDUA (LAPISAN ATAS) .
7) PINTAL KELILING ROTI SEPERTI KARIPAP .

CARA-CARA MENGGORENG ROTI

1) GORENG ROTI TANPA MINYAK SEHINGGA KEKUNINGAN DENGAN API PERLAHAN
2) KEMUDIAN MASUKKAN SEDIKIT MINYAK MASAK DAN GORENG ROTI SEHINGGA MASAK
3) SEDIA UNTUK DIHIDANG

::SeLaMaT mEnCuBa! PaStI sEdAp……… :) ::

Sunday, February 27, 2011

..ShOrT mini GaThErInG..

Oh My!! We had our 'Short Mini Gathering' yesterday! Among the family members.. Actually ada wedding opposite my house.. And kebetulan relatives juga.. So this is the time la semua gathered kan! Happening sangat! But malangnya xdapat nak snap photos! Semua busy! hehe Aicehhh busy kew?? ;) Sendiri mau ingat! weeee.......


Ok let's story morry bout yesterday's wedding! Oh btw Selamat Pengantin Baru to Bik Ana n pasangan...Semoga berbahagia hingga akhir hayat! Ok back to the story! Actually I niw agak pemalu orangnya! haha Aikk yekew??? hehe Ehh!! Betul la.. wink ;) And kalau x kerana dipaksa oleh my mum, confirm stay rumah jep! kuang3... Dahhsyatt kan! hehe Jom explore apa aktiviti iolls for the whole day semalam! ;)


6.30am : Morning bells..

7.00am : Sweep the floor! (aicehh rajin kan... hehe)

7.30am : Finished house work! Rehat2 kejap.. (lamanya I menyapu!hehe baru sikit dah penat!)

8.00am : Having our breakfast kat rumah!(menu pilihan,roti telur w'out onion! I xmakan onion!)

8.30am : Online kejap..(sempat lagi kan..hehe erkss kejap kew?? cam lama jep! At this time mama n ayah dah tolong2 kat depan...Me?? Take my own sweet time..wink! ;))

10.00am: Mama balik!!! huhu and yet i still belum siap! habis la kena bebel lepas tu...(sabar jela..)

10.05am: Rushing bersiap!! (yela..dah kena bebel kan..hehe sorry ma! u know me kan..)

10.30am: Dah chantik! hehe frasan jep! then terus keluar...

10.35am : Tolong apa yang patut! haha tolong kew?? Cam duk melepak jep kat luar tu! hehe


Kira best la jugak kan.. Bila dah lepaking dengan all the aunty2.. Semua joker! Pecah perut la dbuatnya! Sabar jela... Tak lama lepas tu my couzies from PJ pun sampai... Memang moment yang dinantikan la kan! Naah bukan apa just nak cari alasan BALIK!! hehe opsss! sorry nek! Atleast ada tolong sikit kan..hehe Dah kol berapa iolls xmakan lagi niw! huhu sampai Fatin pun dah selamat makan! xpe.. I rilex jep.. Bila mama offer nak ambilkan makanan, jual mahal sangat kan.. Hahh rasakan!!!! Perut sendiri juga yang seksa! hehe I xtunggu lama yep! Sendul nasi+lauk,kami trus jep masuk rumah... hehehehe kira selamat la kan... Memang xkluar lagi la jawabnya! kihkihkih ;)


Tengah syok makan tu suddenly Waldan datang! Oh No!! Rindu sangat! :) Dia pun apa lagi kan.. Join makan skali la... Best juga skali skala layan vevudak kecik niw! Meriah rumah!! Sayangnya Waldan balik awal semalam.. huhu It's ok.. Atleast lepas rindu! ^^ Me, Fatin, Isya, Idaty n the rest lepak la dalam bilik.. Know what??? Semalam kan hari Sabtu! So apa lagi kan... Hindusatan day la.. Kebetulan story best plak semalam! Korang ada tgk x?? hehe Citer 'Mujse Dosti Karoge!' Aisehhhh kira layan la kan... And xsangka my couzie Fatin pun layan citer tu.. So kami watch that movie sesama...:) Layan prasaan kejap! hehehe


Sampai petang la duk layan hindustan tu! Lepas tu my mum ada la buat something utk mereka makan b4 balik tu..Nenek Ani n family pun join skali! Mama buat spaghetti and tahu! fiuhh Sedap2! Memang slera la kan! Sampai licin spaghetti tu! And lepas makan my couzies n her family pun nak balik PJ! huhu kejap je kan! Cam xpuas jep 'beramas mesra'! hehe Xpe.. Jumpa korang time raya nanti ok! Can't wait!!! ;)

Monday, February 21, 2011

..MiNdA +Ve..

Berkesempatan untuk menonton program MHI hari ni.. Kebetulan ada segmen motivasi. Ditambah pula dengan penampilan istimewa Prof. Muhaya.. Siapa yang tak kenal dengan Prof. Muhaya kan.. Beliau mengendalikan program Dari Mata Ke Hati di saluran ASTRO! Setiap kata yang diucapkan mampu membuatkan kita terpukau! Aura +ve nya mampu menjadikan org disekeliling turut menjadi +ve! Tertarik dengan kata-kata yang beliau ucapkan tadi.. Untuk menjadi orang yang berjaya kita harus mempunyai minda yang +ve! Segala yang kita lakukan bermula dari minda! Minda juga menentukan emosi seseorang.. Kita tidak akan berjaya jika gagal untuk mengawal emosi! Selain emosi minda juga menetukan perbuatan, tindakan, dan keputusan yang kita buat.. Bayangkan apa akan jadi bila minda menghantar isyarat -ve dalam diri.. Pasti kita tidak dapat hasil yang baik! Apa yang kita capai hari ni adalah keputusan yang kita buat 5-10 tahun lepas! Perkataan yang kita ucapkan amatlah penting! Jangan sesekali menyebut perkara yang tidak baik.. Ingatlah bahawa apa yang kita ucapkan merupakan doa.. Jadi untuk berjaya di masa hadapan, kita harus bijak membuat keputusan hari ini..Untuk berjaya, mental harus kuat.. Fizikal juga harus sihat! Ianya dapat melancarkan segala aktiviti harian kita.. Ramai yang sanggup membelanjakan RM dengan membeli barangan berjenama.. Apa salahnya jika kita keluarkan sedikit RM untuk tujuan penjagaan kesihatan diri dan keluarga.. Pastinya tidak akan rugi apa-apa.. Hubungan sesama manusia juga harus dijaga.. Jangan suka mengadili orang.. Always remember when we judge others,others will judge you.. What you give you will get back! Sentiasa berbuat baik pada orang.. Insyaallah akan ada yang baik buat kita kelak! Jangan sesekali menyalahkan diri sendiri dan orang lain.. Harus belajar menerima hakikat.. Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.. We don't lean from experience! We learn from it! Semua orang pasti ingin berjaya dalam hidup.. Haruslah cekal mengharungi segala dugaan walau sesukar mana pun ia! Entry kali ni adalah untuk renungan kita bersama... Tidak bertujuan untuk berlagak pandai.. Di antara kita tiada yang sempurna.. Tidak lari dari melakukan kesilapan.. Jadikanlah ia sebagai panduan untuk menuju ke arah yang lebih baik..Diri kita hari ini harus lebih baik dari semalam..Insyaallah...:)

Saturday, February 19, 2011

...L'il Brother...

Wooahhh!!
I'm proud of you boy!
This morning went to Dan's school...
LOL
Buat apa jep kat sana kan??
Naah dia dapat best student in subject!
Based on last year result!
Not bad huh...
hehe
Saja jep buat entry niw for him!
Kira macam tribute la...
weeeee..:)
Congratulation Danial!
You did a great job!
Keep it up!:)
Jom intai a few of his photos and his 1st time admited in the hospital!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

In his Pengakap uniform...
Smart kan..
hehe
eeuwww....:p
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Playing kite!

Aicehhh....

Pandai kew???

Haruslah i yang naikkan!

hehehe...;)

-

-

-

-

-

THE MOMENT WHEN HE'D BEEN ADMITED!

Lokasi kejadian: Hospital Putra Melaka..

High fever detected!

haha

cuakkk!!!! :p

Time niw baru jep kena tahan....

Before masuk tu muka pucat giler!!

Haha

Huihhh

Kalau i pun takut!!

;)

Niw la tag yang sempat dirakam!

First time kan...

Iolls jep excited semacam!

Hehe

See!

Tangan dah kena cucuk masuk air pun still boleh online!

Hebat uolls!!!;)

His medical report!

Nurse datang check sejam skali occay!

Tahan kew???

haha

Banyak yang color merah...

Seminggu occay kena tahan!

Nasib la Labu....:)

Sempat juga capture panorama Sungai Melaka dari bilik!

Sanagt indah!

Aikk!!!

Mana datang bungapi kat hospital plak kan...

Haha

Untung giler yep kami!

Dapat tengok dari jarak dekat!

Time Merdeka pun xdapat tgk dekat camniw tau!

weeee....;)

Hahh lagi satu...

Lama juga dapat tgk!

Xsia2 iolls bermalam kat hospital!

hehe;)

Huihhh apa niw??

Hahh Niw la menu yg harus kita isi!

Whallaa!! Dah mcm room svs kat hotel plak!;)

And this the menu yang Danial request!

Huiihh sakit pun selera tinggi yep!

Tapi sayangnya dia xboleh nak makan time tu...

Almaklumlah..org sakit kan..

So siapa lagi yang kena habiskan kalau bukan i kan!

hehe

Untung bebeh mcm niw!;)

Bubur pun ada...

Sedap uollss!!:)

Rupa adikku yang kena paksa makan!

Mampu jamah sikit jepp...

Kesiannya dia...:p

Ahhah!!

Niw la family iolls!

Iolls mama and ayah yang 24/7 jaga dia kat hospital!

Mandi tidur semua kat situ!

Tempoh waktu seminggu yang xdapat dilupakan!

Waktu yang sangat berkualiti bersama family!

but utk Danial plak..

seminggu yang dirasakan bagai mimpi burukk!!

Haha

Mana tak nya!

Kena slalu makan ubat..

Hehe

Kesiannn............next time jangan makan ice-cream banyak2 occay!

^.^


Thursday, February 17, 2011

...Thursday Morning...



Ohh No!!
Cepatnya masa berlalu!
Berlintas langsung dari college...
Hmmm..
So many things to do today!
Have to print my assignment!!
Goshh!!
Naah I've done it last Monday..
Suddenly my pendrive buat hal ler!!
Cannot print!
Naah meaning the document can't be detect!
Ciss!!
Buat penat je buat awal occay!
At first I thought that there's a problem with my lappy..
Yela..
Guna application lama kan...
But bila difikirkan balik, it shouldn't be la kan..
Sebab before niw buat Danial's work ok jep!
Haishh!!
Geramnyaa!!!
But thats ok...
Ada cara yang lebih berkesan untuk settle this problem!!
hehe
Wanna know what???
Iolls just send that document to my email..
And from there I can straight away print!!
hehehe
Brilliant kan!!
But kelam kabut sikit la..
Have to submit todayy!!
huhu
hope everythings will be ok!

Monday, February 14, 2011

...Akhirnya Terjawab Sudah...



Ahahh
Tajuk post dramatik sgt kan!
Selepas berbulan menunggu..
Akhirnya result itu keluar juga!
Tidak terlalu mengharap..
Jauh skali untuk x mengendahkan...
Perasaan yang boleh digambarkan sekarang ialah aku bersyukur!
Bersyukur dengan peluang yang diberikan dan bersyukur dengan keputusan yang membawa kebaikan pada diri!
Semangat yang semakin berkobar-kobar untuk menghabiskan apa yang telah aku mulakan...
Huihhh
Curlastt kan!!
Hehe
Semestinya i dah kuatkan diri dari segi mental!
Tahnkful sangat dengan family yang banyak support!
For everyone of us that succeeds.it's because there's somebody there to show you the way out!
Memang tak boleh disangkal lagi!
Don't ever back down just to keep the peace.
Standing up for your beliefs build self-confidence and self-esteem!
Dah banyak blajar utk positive kan diri..
You are what you are by what you believe kan..
Just like Orah said...
"Whatever your goal, you can get there if you are willing to work!"
That's what I'm doing now!
hehe
I hope all readers out there do the same thing!
weeeee;)

Sunday, February 13, 2011

...Pesanan Buat Wanita...






Salam. Aduhai wanita sungguh mahal dirimu di mata lelaki, tetapi mengapa masih ada lagi yang tidak menyedari? Dirimu sungguh agung di mata lelaki dan terlalu mulia di sisi Penciptamu. Namun itu semua hanya jika kau tahu mengagungkan dan memuliakan dirimu sendiri.

Menjadi wanita adalah satu anugerah yang paling indah. Seharum mana pun wangian kasturi tidak mampu menandingi wangian budi pekertimu, lembutnya gumpalan kapas masih tewas dek kelembutan tingkahmu. Halusnya butiran pasir yang menjadi peneman setia si pantai masih tidak dapat menandingi halusnya tuturmu.

Duhai wanita... Sebenarnya maruah diri yang kau galas lebih berat daripada bongkah-bongkah batu yang besar. Kau menepis dengan penuh sabar setiap godaan nafsu dunia yang datang bertubi-tubi hingga hampir mengheretmu ke kancah yang penuh onak duri. Percayalah wanita, akan ada bahagia diakhir kesengsaraanmu asal saja kesabaran menjadi bentengmu.

Wanita ... Terima sahaja cemuhan dan makian yang muncul bederu -deru ibarat halilintar yang singgah di cupingmu. Terima saja itu dengan senyuman dan ambil saja sebagai halwa telinga yang mengajarmu erti kesabaran. Itu sebenarnya dendangan sumbang dari bibir-bibir sumbing yang ingin melihat mu tersungkur. Percayalah akan ada berita manis yang singgah dicupingmu suatu masa nanti asal saja gunung kesabaranmu tidak pernah kau tarah.

Saudara wanitaku, iman mu adalah perisai. Agamamu adalah landasanmu di setiap langkah yang kau atur. Jangan sesekali kau biarkan anasir songsang memperkotak-katikkan imanmu apatah lagi agama yang kau kandung hanya kerana nikmat duniawi semata-mata. Jangan kau gadaikan maruahmu yang tidak ada galang gantinya hanya kerana mengejar sesuatu yang tidak mungkin bisa kau kendong.

Andai kata kau tersungkur, segeralah bangkit. Sekiranya kau tersasar jauh dari landasan hidupmu, atur kembali langkahmu bersama titipan iman dan mulakan dengan langkah yang baru. Sedangkan Sang Jentayu yang kepatahan sayapnya masih bisa hidup bertongkat paruh apatah lagi kau yang dianugerahkan akal fikiran. Jangan bersedih wahai wanita, andai apa yang kau ingini tidak kau beroleh di dunia. Ppercayalah syurga itu sentiasa menantimu.

Bulatnya iman dan taqwa Sumaiyah ketika dihunuskan tombak ditubuhnya, demikian jugalah bulat imanmu harus kepada Penciptamu. Peganglah kata kata ini."Kau sebenarnya tidak akan tersasar seandainya keimananmu kau jadikan sebagai tunjang dalam kehidupan".

Wanita, biar tawadukmu lebih menggungung daripada kejelitaanmu, biar keayuanmu terpancar dek kerana lemah gemalainya perilaku. Biar kebijaksanaanmu terpampang oleh tingginya ilmumu. Jangan sesaat pun kau lupa setianya Masyitah pada Tuhannya, agungnya kasih Khadijah kepada agamanya dan perjuangan srikandi-srikandi agama terdahulu.

Jadikan agamamu sebagai tunjang yang memperkasakan akidahmu.Biar kesabaranmu menjadi benteng perjuanganmu dan lebarkan imanmu dengan sejuta lapis sifat mahmudah. Jadilah kita wanita paling bahagia.

Sekian. Salam.

~Hanya sekadar berkongsi~

Thursday, February 10, 2011

...Ada Apa Dengan 14 Feb...

As Salam.
14 Feb akan menjelang minggu depan. Seperti mana yang diketahui umum 14 Feb merupakan satu hari yang diingati umum. Hari ini mendapat jolokan Hari Kekasih ataupun Valentine’s Day. Ramai di kalangan umat Islam mutakhir ini terikut – ikut dalam mengigati hari tersebut. Namun sedarkah, sebagai umat Islam kita adalah HARAM mengingati mahupun terlibat dalam sambutan hari ini walau apa cara sekalipun. Kenapa?



Mari kita tengok potongan dari ayat di bawah.



“Dan jika kamu menuruti kebanyakan orang-orang di muka bumi ini, nescaya mereka akan menyesatkanmu dari jalan Allah. Mereka tidak lain hanyalah mengikuti prasangka belaka, dan mereka tidak lain hanyalah berdusta (terhadap Allah). (Surah Al-An’am : 116).



Mari kita lihat pula sejarah Hari Valentine;

Pada tarikh 14 Februari 270 M, St. Valentine (seorang paderi) dibunuh kerana perselisihan faham dengan penguasa Rom pada waktu itu iaitu Raja Claudius II (268 - 270 M). Untuk mengagungkan dia (St. Valentine), yang dianggap sebagai simbol ketabahan, keberanian dan kepasrahan dalam menghadapi cubaan hidup, maka para pengikutnya memperingati kematian St. Valentine sebagai 'upacara keagamaan'.


Tetapi sejak abad 16 M, 'upacara keagamaan' tersebut mulai beransur-ansur hilang dan berubah menjadi 'perayaan bukan keagamaan'. Hari Valentine kemudian dihubungkan dengan pesta jamuan kasih sayang bangsa Rom kuno yang disebut “Supercalis” yang jatuh pada tanggal 15 Februari.

Setelah orang-orang Rom itu masuk agama Nasrani (Kristian), pesta 'supercalis' kemudian dikaitkan dengan upacara kematian St. Valentine. Penerimaan upacara kematian St. Valentine sebagai 'hari kasih sayang' juga dikaitkan dengan kepercayaan orang Eropah bahwa waktu 'kasih sayang' itu mulai bersemi 'bagai burung jantan dan betina' pada tanggal 14 Februari.





Dalam bahasa Perancis Normandia, pada abad pertengahan terdapat kata “Galentine” yang bererti 'galant atau cinta'. Persamaan bunyi antara galentine dan valentine menyebabkan orang berfikir bahwa sebaiknya para pemuda dalam mencari pasangan hidupnya pada tanggal 14 Februari.



Selari dengan perkembangan zaman, ingatan terhadap St. Valentino mungkin akan terus terpesong jauh pengertiannya.

Manusia pada zaman sekarang tidak lagi mengetahui dengan jelas asal usul hari Valentine. Di mana pada zaman sekarang ini orang mengenal Valentine melalui greeting card, pesta persaudaraan, bertukar hadiah, di promosi pusat membeli belah dan sebagainya tanpa ingin mengetahui latar belakang sejarahnya lebih dari beribu tahun yang lalu.



Dari sini dapat diambil kesimpulan bahawa hal ini hanyalah tidak lebih bercorak kepercayaan atau animisme belaka yang berusaha merosak akidah muslim dan muslimah sekaligus memperkenalkan gaya hidup barat dengan bertopengkan nama cinta, perjodohan dan kasih sayang.



Jadi, sebagai seorang Islam, kita sepatutnya tidak main redah je dalam menjalani kehidupan harian. Renungi lah ayat - ayat di bawah ini.



“ Dan janganlah kamu megikuti apa yang kamu tidak mempunyai pengetahuan tentangnya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan, dan hati, semuanya itu akan diminta pertanggung jawabnya”. (Surah Al-Isra : 36).



“Barangsiapa yang mencari agama selain agama Islam, maka sekali-sekali tidaklah diterima (agama itu) daripadanya, dan dia di akhirat termasuk orang-orang yang rugi”. (Surah Al-Imran : 85)



Hadis nabi SAW:

Barang siapa yang meniru atau mengikuti suatu kaum (agama) maka dia termasuk kaum (agama) itu.



Jadi amat jelas di sini, Valentine’s Day HARAM disambut umat Islam kerana ianya berakar umbi daripada sebuah upacara perayaan agama lain.



Berkasih sayang adalah tidak salah dalam Islam. Ianya memang satu perkara mulia yang dituntut dan bukan hanya eksklusif untuk satu hari sahaja. Jadi apa yang terjadi selepas hari itu, boleh berbunuhan ke?



Umat Islam di Malaysia akan menyambut Maulidur Rasul pada 15 Feb 2011, iaitu sehari selepas 'perayaan mengarut orang Yahudi’ tersebut.

Tetapi malangnya, ramai umat Islam yang tak tahu mengenai 15 Feb tetapi ingat akan 14 Feb.

Saya tidak pelik jika kes pembuangan bayi akan menjadi banyak berlaku di bulan Oktober, September nanti. Ini kerana pada malam 14 Feb nanti, ramai yang hanyut dalam ‘dakapan asmara’. Ramai yang mengambil kesempatan untuk berzina pada malam tersebut untuk kononnya membuktikan cinta dan mengambil kesempatan kerana hari berikutnya adalah cuti umum kerana Maulidur Rasul.

...Tuesday Story...

Busy week!!
huhu
I wish I could fast forward the time!
Test quizes!!
Goshh!!
Class from morning to evening everyday!
huhu
TUESDAY STORY!
ha ha
Uolls know la kan every Tuesday i've to send my l'il brother to badminton court!
Me too join the 11yr old boys!
ha ha
Yea it's surprising kan when me playing the badminton!
where comes the kerajinan pun iolls xtau!
hehe
As usual la kan mummy will booked court for an hour..
The boys la beriya sgt nak main!
~Students rate: RM4~
Berbaloi juga lan kan...
And faham2 jela bila semua comrades dah ada...
Huru hara hall tu!
We play trios on that day!
Huihhh
Xpelik la kan...
Sbb semuanya vevudak!
My team: Me, Aiman and Fahmi..
Mom's team: Mummy, Danial and Hakimi..
Was an exciting game!
Sampai iolls ter'SMASH' kat Aiman!
Hehe
Sorry Aiman..
That was an accident!
L.o.L
hehehe...;)
It's true la what others said kan..
Once you get involve,u'll addict to it!
Syok plak main dgn dorang kan...
Not so tired sbb 3person jaga half court..
K.A.C.A.N.G...
weee...
Korang pernah main camtu kew??
Mesti xkan...
hehe
Pape pun we enjoyed the day so much!!
Huhu
Tukar mood to sedey plak..
Starting from next week iolls ada class on Tuesday!
OH NO!!
Gonna miss all the boys!
=======================
-.-

Sunday, February 06, 2011

...Malu kew? Dasyatt! ...

New story!
hehe
Naah its actualy happened last few weeks kot..
Not mine but my couzie's story...
Jom usha sesama!
-
-
-
-
-
-
Bermulanya begini...
Fatin, Fifi n Hasni gi Block B a.k.a Mahallah lelaki utk print assignment..
Aisehh..
Ramai plak yg nak print mlm tu!
S.A.B.A.R J.E.L.A......
Kebetulan plak Hasni my couzie's fren nak "cucuk" kat ATM..
They olls pun lenggang kangkung gi sana...
hehe
Ehh2!!
Pandai jep Iolls kan!
"mati la aku....."
weeeee ;)
Huihh!!
Ramai boys club yg berlepaking kat cafe!
Ehh yeke? cafe?
Nama pun tmpt mkn kan..
Xkan lab plak!
Hentam la Labu..
hehe ;)
Opss timing plak x d'masukkan...
Around 8.00p.m occay..;)
Hahh betul la tu the guys club tgh dinner!
Si Fatin niw plak tgh headache tyme tu!
Pulakk....
Dramatic btol!
Hehe....
So tahan jela....
Hasni pun kuarkan duet!
Fatin yg blur tu tercongok la kat sebelah...
Huwarghh blur kew??
Pecayalah uolls!
Dia mmg RATU BLUR!
hehe
Uihhh
Masyuk tu!
Nama akk dah promote dlm blog niw nnt jgn lupa bayar royalty occay!
hahahah ;)
Si Fifi plak merayau kat kedai next door!
Fatin pun as usual la kan...
Mulakan aksi ushahan!
kuangkuangkuang! ;)
Tgk tepat kat atas..
Hahh!
Bukan langit ye!
Panahan terus ke boys dorm a.k.a tingkap la tu kan..!
Huihh
Ko niw.....
Gelojoh Fatin!
hehe
Niat di hati nak usha Haniff a.k.a KimBum la tu!
Ingat iolls xtau!
weeee..;)
Tgh syok usha,pandai plak dia rasa len mcm!
"OH MY GUCCI!!!"
Ayat standard dia la kan...
Someone is staring at her!
Dia pun apa lagi,tenung la dat 'guy'!
Dek kerana kemalapan di mlm hari...
Penglihatan pun agk2 kekaburan ckit!
OH NO!!
Lelama baru prasan yg dat 'guy' tu Haniff!!
Jeng Jeng Jeng!!!
Fatin pun suruh Fifi usha sama...
Mana la tau mata dia rabun2 ayam mlm tu kan...
And ayat yg dkeluarkan ialah...
"A'ah la...tu Haniff! Tajamnya mata kau Fatin!"
Ahhhh...
Semestinya segan tahap karma la dia kan...
Haniff plak mcm xgerak tgk they olls..
Apa lagi kan reaksi Gadis Melayu...
Trus blah dari tempat kejadian!
hahaha
Nak cover line la tu...
Hambik...
Suka sgt usha org..
Last2 dia sendiri kena usha...
Yang bagusnya,headache Fatin trus hilang niw!
Hamboi....
Mcm pain killer plak si Haniff tu kan!
weeee.....;)
M.A.L.U!!
Tu la yg dia rasa tyme tu.
Sampai xboleh tdo occay!
Dahsyattt!!!!!!
hehe
THE END....
~Segmen Terjah~
Mampu kew nak dapat story benar lg sahih niw dr tuan punya badan???
Iolls jep mampu!
hehehe;)
================
^.^

...What Der ...

Got a message from "..??" last night!
-
-
-
I don't really know love...
I didn't know it would came to me like this..
My heart doesn't act like it wants to in front of my love..
If I knew I was going to be like this I wouldn't have started in the first place..
Like a fool I'm regretting this late..
I thought that it was a wrong start..
I thought so easily..
I believe that I could always call you..
What should I do..?
Where did it go wrong..?
I need to avoid this love..
I wish you wouldn't be my love..
I wish hat it wouldn't be you deceitd me,telling me that it's not love..
I hope that it would be a passing by fate cause painful wounds will be left on me..
But even when I know this, I'm still greedy..
It keeps getting me sad!
-
-
-
-
-
~Damn glew kentang!~
~Appreciate it thanks but no thanks..~
~Sender please back off!~
~Me = going crazy with this kind of thing!~
weeeee.....
=======================
^.^

Saturday, February 05, 2011

...Ber' NASI MINYAK ...

Fiuhh..
Penat sgt attend wedding td..
Iolls bukan penat apa..
Just penat melayan Waldan n Abbas...
Hehe
Tapi enjoy!
Eh ehh!
Rajin plak nak post kat sini kan..
Naah just wanna share the happiness dgn semua!
Skali skala bkumpul dgn relatives jauh n dekat..
Agk terpinga2 juga bila mama kenalkan dgn sedara dia..
Yela..
Jarang jumpa kan..
Time mcm ni la nak rapatkan silaturahim!
hehe
Aicehh.....;)
Before that we olls attend wedding Kak Myra kat Masjid Tanah..
Huihh
Boleh serentak plak kan..
So just jumpa mak pengantin then trus gi Tengkera..
Sampai jep kat sana we had our lunch..
Isi minyak!!
hehe
Nak puji sikit,makanan semua sedap2..
Cendol,bubur..
Now punya style semua guna air mcm2 color kan..
-
-
-
-
-



-
-
-
-
-
-
-
So apa lagi??
Grab jep mana yang bkenan!^.^
Ni plak rupa wedding cake!
R.E.D!!
-
-
-
-
-
-
-



Sempat juga tolong bg goodie bags..
Agak kelamaan juga diri...
Luckily my luvly couzies ada..
Sapa lagi kalau bukan Aimi,Myra,Zera,A'ah n yg lain..
They olls ajak lepak kat dalam..
Fiuhh..
Lega dapat duk kat dalam dgn kipas yang straight ke muka!
hehe
Sempat juga jengah dlm bilik pengantin!
OH MY!!
Baju Kak CT chantik sgt!!
Merah+Hitam...
Padan dgn orgnya yang putih itu!
Badan fuhh slim habis!
hehe
Lama juga berlepaking kat dalam..
Tak lama lepas tu Waldan n Abbas pun muncul!
Tau2 jela mereka kan..
Hyper sgt!
Waldan sampai gaduh dgn Imran sbb berebut mainan!
Sabar jela...
Ada sesi karoke juga tadi..
Ramai yang ada bakat tpendam!
Dari mak2 hingga ke ank kecil ye!
Lagu dangdut lagi!
Pewwiitt!!
Dasyatt!!!!!!!!!!
hehe
Ehh!!
-
-
-
-
-


Sahri AF pun ada td...
Sempat juga nyanyi 3lagu..
Hindustan pun ada occay!
Steady bohh!;)
Tapi sayang my couzie Fatin from PJ xturun!
Huhh!
Tapi xpe..
Raya nanti jumpa occay bebeh!
weee.......:)
Tu jela xoxo hari niw..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
To Kak CT n hubby..
"SELAMAT PENGANTIN BARU!"
Hingga kekal ke akhir hayat!
Amin....:)
~photos credit to mum's couzie~
===========================
^.^

Friday, February 04, 2011

...Rindu Bertandang Lagi...

Hmm...
Rindu itu datang lagi..
Sinetron Kejora dan Bintang mengingatkan aku pd nenek...
Sakitnya bila ditinggalkan..
Kuatkan aku Ya Allah...
Perginya dia meninggalkan kesan yg mendalam pada diriku..
Aku tahu yang lain turut rasa begitu..
Adakah aku terlalu lemah??
Atau adakah mereka cukup kuat utk menerima semua ni..
Walaupun hampir 2tahun dia meninggalkan..
Rasa rinduku padanya tdk pernah kurang..
Tiada lagi tempat bermanja..
Nenek terlalu sempurna dimataku..
Masakan aku bisa melupakannya..
Sedari kecil aku bersamanya..
Aku rindu suaranya..
Aku rindu ciumannya..
Aku rindu tangannya nya yang memegangku erat..
Aku rindu tawanya..
Aku rindu semuanya..
Saat-saat indah bersama masih jelas diingatan..
Teringat lagi kata-katanya...
"Kalau Nurul tak ada,nenek sussah.."
Tak nek..
Nurul yang susah sekarang ni..
Rindu yang xmampuku tanggung lagi..
Kini hanya doa yang mampu aku berikan..
-


-


-


-


-


-

RINDU NENEK...
Airmata ini gugur lagi..
Tiada siapa yang mampu menyekanya..
Hadirnya dia dalam mimpiku bisa mengurangakan rasa rindu ini..
H.A.D.I.R L.A.H
====================
-.-




Thursday, February 03, 2011

...Spaghetti...

Huihh
Baru siang td teringin nak mkn..
Tau2 jep my luvly sis couzie buat spaghetti hr niw!
Langkah kanan la kan...
Rezeki jgn dtolak!
Although dah mkn td,still boleh "bedal" lg occay!
hehe
uwaaa tak "bam2" pun nasib!
;)
Aicehh mcm la skunk niw slim kan..
kihkihkih;)
Pape pun thanks to her yg rajin sgt memasak!
Cayalah!
T.E.R.B.A.E.K!!!
===================
^.^

...Manusia oh Manusia...

Hidup kita exactly mcm roda..
Up n down..
Ada kala happy...
Ada kala ggrrrr ...
Faham2 sendiri..
T.E.N.S.I.O.N-T.E.N.S.I.O.N
Sometimes hal yg kecil pun dperbesarkan...
Ada yg hnya kerana "drumstick" ayam pun dah bermasam muka...
aicehh
mcm pernah ku dgr story niw..
hehe
Papepun kta kena blajar bsabar kan..
Give n take..
Tapi kalau slalu give jep bila plak turn nak T.A.K.E??
hmmm....
Pape pun nk say sorry to my lil brother!
hehe
Sometimes ur sis niw dikawal penuh oleh E.M.O.S.I!
hehe
S.A.B.A.R jela...
Ragam manusia...
Ada juga insan yg boleh btahan dgn hnya mkn tdo kat rumah..
Apa mau jadi da??
Senang je hidup kan..
Selagi ada yg peduli,boleh la btahan...
Tapi sampai bila org tahan nak peduli...
Sendiri mau fikir ha...:)
=====================
^.^