I'm here for...

Friday, August 12, 2011

Kesian





Dramatik sangat kan pic hiasan tu! hee Nak story sikit pasal adik iolls a.k.a Danial.. Tragis+Sadis! Suka buat kami terkezut! Kami dapat phone call dari ustazah sekolah mengatakan bahawa kepala adik i BERDARAH!! Terhantuk kat bucu katanya! Jantung hampir 'copot' mendengarnya! Tak pernah occay perkara sebegitu rupa terjadi.. Apa lagi kan. Terperanjat la mama! Eh bukan mama je occay! I pun sama... Huihh Tak terkata! Bersiap ala kadar and terus pecut ke sekolah! Bawa kereta pun 'zup zap zup zap' occay!



Setibanya di sekolah, kami terus menuju ke kelas.. Kesian tengok adik i yang menahan rasa sakit! Darah masih mengalir! Ya ampun! Takut mak tengok nyah! Baju pun ada darah.. Cobaan tol bulan puasa ni. Sempat juga tanya dia dalam kereta macam mana boleh jadi camni.. Mana la tau dia injured sebab main dalam kelas kew kan.. Tapi alhamdulillah.. Alasan cedera amat menyejukkan hati.. heee ;) Terhantuk kat bucu almari belah atas masa nak letak Al-Quran kat rak surau! OMG! Semangat tau sampai terhantuk bagai.. Dari sekolah kami terus bawa dia ke klinik! Yelakan.. Takut jugak bila tengok kepala dah berdarah camtu. Alhamdulillah... Doc cakap tak ada apa2.. Doc bagi a few ubat sapu and makan.. Gigih tau adik iolls dah injured pun still nak puasa! Eh tapi tu before sampai klinik la. Lepas kluar dari klinik terus minta air! Nasib la i ada spare dalam kereta. Sampai muntah2. Yela.. Adik i ni xboleh tengok darah! Mula la sindrom 'fening' dia.. Haha Camana nak jadi doktor niw dik oii??? Tapi syukur la xda apa2 yang serius..



p/s: Lain kali berhati-hati ye kat sekolah tu.. Malang tak berbau.. :)

Monday, August 08, 2011

Great 08/08




Wohoo 08/08/1988????? Tarikh apakah itu? heee :) Itulah tarikh wedding mama and ayah.. Wahh! Pandai mama ayah pilih kan... Curlastt uolls! Ini lah harinya.. Wedding Anniversary yang ke 23 tahun... Alhamdulillah... Happy 23rd Anniversary mama and ayah! Semoga berkekalan hingga akhir hayat! Spread the L.O.V.E! Amin.. :)






Ada satu lagi peristiwa yang terjadi pada tarikh keramat niw.. haha Jeng...Jeng...Jeng.... heee :) I dah dapat tarikh lapor diri.. Alhamdulillah... Ingatkan lambat lagi kan.. So have to get ready for this coming 15/08/2011... Dab dib dub pulak hati niw... Nervous uolls! hee :) Pape pun, I'm cool... haha Poraahh! Wish me luck occay! :)




p/s: Dah 8 hari kita berpuasa.. Tinggal 21 hari je lagi. Cepat je kan.. Semoga semua memperoleh ganjaran ibadah berganda pada bulan Ramadan yang barakah ini.. Amin. :)

Saturday, August 06, 2011

Kisah Ramadan






Begitu cepat masa berlalu. Pejam celik pejam celik dah masuk 6Ramadan.. Dah hampir seminggu kita berpuasa kan. Alhamdulillah.. Bersyukur atas petunjuk dan hidayah yang Allah s.w.t berikan.. Terasa diri semakin dekat dengan pencipta.. Selalu berdoa agar semua ni akan berterusan.. Amin..









Buat kali pertama Ramadan tahun ni kami berbuka with Miss I~me and family. Alangkah bahagianya bila skali skala dapat berbuka beramai-ramai... Nikmat. Alhamdulillah hubungan kedua-dua keluarga masih terjalin rapat seperti dulu. Syukur ya Allah.. Erkkks rasa skema plak ayat kali ni kan..heee ;) Tapi ada satu perasaan menyelinap masuk.. Teringat akan arwah nenek.. Kalau 3-4 tahun lepas pasti beliau turut serta di meja.. Tuhan lebih menyayanginya kan.. Hanya doa yang mampu kami hulurkan.. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di golongan orang-orang yang beriman.. Amin.






Ouhh really??? Hope it won't! Wanna know something?? I've lost 7 kg... Ingat kan i pernah story before niw.. Kena turunkan berat badan! Seksa! Tu la kan.. Before niw makan xhingat! Tanggung la sendiri... Tapi bulan puasa niw tak dapat nak workout lebih2.. Hanya mampu control makan je.. Bersahur 3biji kurma dan hanya sesi icip-icip pada waktu berbuka.. Curlastt uolls! Harap dalam tahun ni boleh mencapai tahap berat badan ideal... Amin.




p/s: Selamat menjalani ibadah puasa. :)