I'm here for...

Sunday, July 31, 2011

Wordless Sunday

Salam Ramadan!

Semoga ibadah puasa kita pada tahun ni lebih baik dari sebelumnya!

Amin...




Sekadar berkongsi.

Hasil edit-mengedit ucapan Ramadan...

Not bad la kan...

:)


Mama


Danial


p/s: Berat turun 3kg dalam masa 9 hari! hehehe sempat lagi niw... SELAMAT BERPUASA! :)









Wednesday, July 06, 2011

Opss 'Nyah'.... (Day 2)





Huhu... Cam sedih je kan tengok oatmeal niw.. Dah 2hari makan benda niw. Pagi, petang, siang, malam... Mampu?? Sadis uolls tengok yang lain2 bernasi asam pedas pari! Me??? Papaya for breakfast and oatmeal for lunch and dinner... Until when la kan dapat bertahan. Agak2 boleh kew lose weight?? Mama agak kebisingan juga.. Bak kata mama, "This is not the rite way to lose weight!" huhu apa boleh buat kan... Dalam kepala niw dah fikir pasal medication report yang xlepas2 and bp yang susah nak turun.. huhu just like what I've said before la kan.. FOOD??? FOBIA!!! Mind keep on playing this 'lovely' words.. "How to reduce if we keep on adding??? " So please STOP before it become WORST!! :)


Buat masa niw belum ada kesempatan lagi untuk sesi timbangan! Almaklumlah.. Alat yang ada pun dah minta ampun.. Papepun, tomorrow WAJIB dapatkan alat timbangan yang baru! Kalau tak mana nak tau ada perubahan kew tak kan..:) Hari ni tak berkesempatan plak nak workout kat taman... Just mampu buat dalam rumah je.. Agak2 ada turun 5kg tak???? hehehehe Mimpi nyah! Baru day 2 dah mimpi cecah awan biru! Ala tapi xpe la kan... Dream is a START! How to get to the finishing line??? That one la kita kena USAHA! Always remember ye.. Usaha tangga kejayaan! Kalau ada yang nak cepat berjaya gunala escalator kew lif kew kan... Tapi ingat! We can't accomplished successfully/ easily by taking a SHORT CUT! No no no.... Do it slow and steady... Insyaallah everything will flow smoothly! :)

Tuesday, July 05, 2011

Oops 'Nyah' (Day 1)






62 kg??? Ada cerita disebaliknya! huhu Actually sangat sedih bila teringat scene pagi tadi.. (nanges occay!) Ini lah akibat yang harus ditanggung oleh mereka2 yang makan TAK HINGAT!!! Apa lagi kan kalau borang medical checkup xlepas sebab overweight problemo!! What??? Ye la... OVERWEIGHT occay! huhu Bila dah ada problemo niw, mesti akan berkait-kait dengan penyakit lain! Umur baru 22 years YOUNG!!! xrela tau! huhu Atas nasihat doktor, iolls ambil keputusan untuk lose weight! Bak kata doc tadi, peringkat ni semua machine atau jentera yang seangkatan dengannya sedang giat memajukan projek masing2! So sendiri mau ingat la ye! Untuk mengelakkan projek semakin berkembang, haruslah kita membuat Operasi Oops 'NYAH'!!! Tak rela!!






So sebagai insan yang POSOTIVE... aicehhh... hehe Saya dengan ini mengisytiharkan Operasi Oops 'NYAH' dijalankan dengan serta merta!!!!! Gigih uolls!






Untuk langkah pertama, iolls dah ON DIET dengan memulakan pengambilan Quaker Oat! Semangat tau lunch mkn oat! Sempat jugak i jogging tadi! Plus main badminton dengan my adik... Seriously iolls memang dah FOBIA dengan foods!! Gigih order sup sayur time makan tadi.. Itupun hanya makan sayurnya sahaja dengan mengabaikan ayam2 yang ada... huhu Nak diBestkan lagi cerita, my beloved mama and adik sempat tapau KFC!!! adehh!!! Sangat perit menahan diri melihat kelazatannya! It's ok.. No pain no gain.... HEALTH!! My damnly PRIORITY for now and forever! So for those out there, jomla reramai kita lose weight untuk kesihatan yang abadi... :) My ideal weight=62kg... So boleh kew iolls mencapai target tu??? huhu I will go for it!! Nothing impossible! Just like stated in it la kan.. I'mPossible! :) Tak de benda yang mustahil kan..hehe






p/s: Thankful sangat kalau ada mereka2 yang berhati mulia mendoakan kejayaan iolls dalam Operasi Oops 'Nyah' niw... :)