I'm here for...

Tuesday, July 05, 2011

Oops 'Nyah' (Day 1)






62 kg??? Ada cerita disebaliknya! huhu Actually sangat sedih bila teringat scene pagi tadi.. (nanges occay!) Ini lah akibat yang harus ditanggung oleh mereka2 yang makan TAK HINGAT!!! Apa lagi kan kalau borang medical checkup xlepas sebab overweight problemo!! What??? Ye la... OVERWEIGHT occay! huhu Bila dah ada problemo niw, mesti akan berkait-kait dengan penyakit lain! Umur baru 22 years YOUNG!!! xrela tau! huhu Atas nasihat doktor, iolls ambil keputusan untuk lose weight! Bak kata doc tadi, peringkat ni semua machine atau jentera yang seangkatan dengannya sedang giat memajukan projek masing2! So sendiri mau ingat la ye! Untuk mengelakkan projek semakin berkembang, haruslah kita membuat Operasi Oops 'NYAH'!!! Tak rela!!






So sebagai insan yang POSOTIVE... aicehhh... hehe Saya dengan ini mengisytiharkan Operasi Oops 'NYAH' dijalankan dengan serta merta!!!!! Gigih uolls!






Untuk langkah pertama, iolls dah ON DIET dengan memulakan pengambilan Quaker Oat! Semangat tau lunch mkn oat! Sempat jugak i jogging tadi! Plus main badminton dengan my adik... Seriously iolls memang dah FOBIA dengan foods!! Gigih order sup sayur time makan tadi.. Itupun hanya makan sayurnya sahaja dengan mengabaikan ayam2 yang ada... huhu Nak diBestkan lagi cerita, my beloved mama and adik sempat tapau KFC!!! adehh!!! Sangat perit menahan diri melihat kelazatannya! It's ok.. No pain no gain.... HEALTH!! My damnly PRIORITY for now and forever! So for those out there, jomla reramai kita lose weight untuk kesihatan yang abadi... :) My ideal weight=62kg... So boleh kew iolls mencapai target tu??? huhu I will go for it!! Nothing impossible! Just like stated in it la kan.. I'mPossible! :) Tak de benda yang mustahil kan..hehe






p/s: Thankful sangat kalau ada mereka2 yang berhati mulia mendoakan kejayaan iolls dalam Operasi Oops 'Nyah' niw... :)

0 comments: