I'm here for...

Saturday, March 26, 2011

...Bangga...'Walaupun!'...

Haha...ok this time i nak share w/ uolls pasal bakat terpendam ni! kuang3... Bak kata Pak Nil, 'Ada Bakat Ke..??' hehe Pape pun, xkisah la kan... Siapa lagi nak angkat bakul sendiri kalau bukan I kan! haha Eh2... Macam 'S.S' je bunyinya! kih3... Ni nak share la kan... Story i yang xberapa nak hebat ni! Frankly speaking tyme zaman @ alam skola dulu, iolls memang xsuka painting n drawing! Especially painting with water color! Almaklum la... "Tak de SENI! " hehe but nowadays suka pulak dengan art niw.. Macam ada "aura" seni yang absorb dalam diri! haha Statement xboleh 'blah'! ;) Rasa best plak kan tengok adik i color2 niw.. So apa lagi?? I pun tumpang sekaki la.. Tolong dia buat homework seni! Huihhh senang je adik i ni kan!
p/s: Untung la u dapat kakak cam I ni! hehehe Mana nak cari dek oii.............. ;)Akak dulu xda sape nak tolong occay! Kena mengadap sorang2! Seksa yang amat! ;)




(1)

-

-

-

-

-

(2)

-

-

-

-

-

(3)

-

-

-

-

-

(4)

-

-

-

-

-

(6)

So ini lah hasilnya... Mungkin bagi uolls lukisan ni 'so-so' je kan.. Tapi bg I, ni satu pencapaian yang hebat! Dulu xnak plak buat sehebat ni kan! hehe Hebat ke??? Habis la buat statement vrani mati! hehehe Do enjoy observing my @rt occay! Sekadar untuk berkongsi... Kalau korang rasa xchantek, diam aje occay! Tak sanggup terima pape kritikan saat hati masih berbunga "BANGGA" !

kihkihkih................ ;)

...Ayah's Birthday Dinner...

Hahh!
Ni semua pic yang sempat diabadikan sempena Ayah's 51st Birthday!
As usual la kan...
We celebrate the special day with having dinner together!
Hanya kami berempat...
Venue: Pizza Hut (Jusco Bandar Mlk)
Time: 6:30pm
-
-
-
-
-


'Birthday Boy' Ayah... ;)
-
-
-
-
-



Queen in the family: Mama... ;)
-
-
-
-
-
Wuu... Thats me! ;)
-
-
-
-
-
Danial.. The chicken addict! ;)
Thumb up for Dan's the Hero! ;)
-
-
-
-
-
Meal of the day!
Meal of the day!
We ordered Hawaiian Chicken n Supreme!
Marvelousoooo!!!

And more pizza for the day!
Mushroom soup!
More soup's photo!
Look!
Semua licin!
We are the 'Food Lovers!' Family;)
hehehe
Enjoyed the day so much!
Once again..
Happy Birthday to Ayah!
May God Bless and Live a healthy life!
;)
-
-
-
-
-
-
THE END.......




Friday, March 25, 2011

...Curlasstt...

Hahh!
hehe ni i nak story sikit pasal bakat menulis mom iolls!
Hebat occay!
Bagi i la kan..sebab i bab2 karangan niw fail!
hehehe ;)
By : Mama
(Kisah benar ye! Bukan main2!)
-
-
-
-
-



Pada suatu petang, aku bersama putri dan putraku sedang dalam perjalanan pulang ke rumah setelah makan tengahari di Seoul Garden, restoran korea kegemaran keluargaku. Sebaik sahaja kami sampai di Semabok, tiba-tiba aku terlihat satu kemalangan jalanraya di hadapanku. Semua kenderaan yang melewati jalan tersebut memperlahankan kereta untuk melihat kejadian kemalangan itu. Tiba-tiba aku terpandang seorang wanita yang agak berusia terduduk di bahu jalan dengan mukanya berlumuran darah. Jantungku berdegup kencang melihat keadaan wanita itu. Perasaan belas kasihan menyelubungiku. Aku terdengar suara putriku, Nurul memintaku memberhentikan kereta dan menolong wanita tersebut. Aku sependapat dengan usulan putriku. Lalu aku pun memperlahankan dan memberhentikan kereta bersebelahan wanita tersebut.
Motosikal kepunyaan wanita malang itu agak remuk juga. Tidak ketinggalan kelihatan sepasang kasut wanita malang itu tercampak di atas jalanraya. Aku dapat melihat sebuah kereta Viva berwarna oren yang melanggar wanita itu beberapa ela di hadapan jalanraya. Kelihatan pemandu kereta Viva itu, seorang gadis muda tercegat bersebelahan keretanya. Aku percaya gadis itu terperanjat dengan terjadinya kemalangan yang tidak disangkanya……….itulah sebabnya gadis itu kelihatannya cuma mampu untuk tercegat di situ sahaja tanpa dapat memikirkan beliau seharusnya membawa wanita yang dilanggarnya itu ke hospital dengan segera.
Kelihatan ramai orang sedang mengkerumuni wanita malang itu. Aku pun keluar dari keretaku lalu menuju ke arah wanita tersebut. Kelihatan wanita itu dalam keadaan trauma dengan kemalangan yang menimpa dirinya. Aku merapati wanita malang itu yang sedang duduk dengan wajahnya berlumuran darah. Orang ramai yang berkerumuni wanita itu hanya dapat memerhati sahaja kerana kebanyakannnya membonceng motosikal. Belum sempat aku bertanya khabar, kelihatan sebuah kereta peronda polis berhenti di tempat kejadian. Aku melihat seorang pegawai polis turun dari kereta peronda itu dan menghampiri aku lalu bertanyakan situasi bagaimana kejadian kemalangan itu boleh terjadi. Pegawai polis itu kira aku yang telah melanggar wanita itu. Saksi-saksi yang ada di situ menjelaskan peristiwa yang sebenar kepada pegawai polis itu. Aku pun memberitahu pegawai polis tersebut tentang hasratku untuk membawa wanita malang itu ke hospital.Pegawai polis itu mengizinkan dan mencatitkan nombor plet keretaku. Aku mengambil sepasang kasut yang tercampak kepunyaan wanita itu berserta dengan beg tangannya. Dengan bantuan salah seorang saksi yang ada, aku pun membantu memapah wanita malang itu ke dalam keretaku. Sebelum bertolak, dengan informasi yang diberikan oleh wanita itu, aku sempat menghubungi salah seorang anak lelaki wanita itu dan memberitahu keadaan ibunya yang terlibat dalam kemalangan tersebut.

-

-

-

-

-


Dengan bantuan dan kawalan yang diberikan oleh pegawai polis itu, aku pun menghidupkan enjin keretaku. Wanita malang itu duduk di tempat duduk belakang keretaku ditemani oleh putriku, Nurul sementara putraku duduk di bahagian hadapan bersebelahan dengan tempat dudukku. Dalam perjalanan ke hospital, aku terdengar suara wanita itu mengerang kesakitan. Hatiku berdebar-debar bercampur cemas. Sesekali aku menjeling ke cermin untuk melihat keadaan wanita malang itu. Aku tidak putus-putus memberi perangsang dan cuba menenangkan wanita tersebut. Suara mengerang wanita itu masih kedengaran jelas di telingaku. Sambil memandu, aku tidak putus-putus membaca surah-surah yang ku tahu dalam hati kecilku. Hanya ALLAH sahaja yang tahu bagaimana perasaanku ketika itu. Sesekali aku menjeling ke arah cermin dan aku dapat melihat wajah putriku agak cemas menemankan wanita malang itu. Aku memandu keretaku dengan cermat kerana aku sedar aku sedang membawa seorang wanita yang agak berusia dalam keadaan wajahnya berlumuran darah. Aku tidak mahu sesuatu buruk lagi terjadi kepada wanita malang itu……..ibarat sudah jatuh ditimpa tangga.
Keretaku mula menghampiri kawasan hospital. Aku memberhentikan keretaku bersebelahan dengan wad kecemasan. Sebaik sahaja aku mematikan enjin kereta, aku pun turun dari kereta dan memaklumkan kepada kakitangan hospital yang bertugas tentang wanita malang yang berlumuran darah itu. Sebaik sahaja mereka mendengar penjelasanku, salah seorang kakitangan hospital membawa sebuah kerusi roda dan memapah wanita malang itu duduk di atas kerusi roda berkenaan lalu menolaknya masuk ke dalam bilik kecemasan. Kelihatan seorang pegawai polis bertugas, namanya Encik Mohamad menghampiriku dan bertanyakan kejadian kemalangan itu. Aku pun menjelaskan bahawa wanita malang itu telah dilanggar oleh seorang gadis yang memandu sebuah kereta Viva berwarna oren. Aku menyerahkan kasut dan beg tangan kepunyaan wanita malang itu kepada polis bertugas, Encik Mohamad. Setelah memberi statement dan informasi yang diperlukan kepada pegawai polis itu, aku pun beredar dari kawasan hospital.
Aku berasa syukur dan lega sekali setelah dapat membawa wanita malang itu dengan selamat ke hospital untuk mendapatkan rawatan. Dalam perjalanan pulang dan setibanya aku di Semabok yakni di tempat kejadian kemalangan itu, aku lihat pegawai polis bersama-sama dengan gadis yang melanggar wanita malang itu, masih berada di tempat kejadian. Aku menggelengkan kepalaku kerna bagiku, seharusnya mereka sudah beredar dari kawasan kemalangan itu dan membuat lapuran polis tentang kejadian kemalangan itu. Apa-apapun itu hanya pandanganku sahaja. Aku percaya polis lebih arif dan tahu tugasan mereka.
Akhirnya, aku sampai juga ke rumahku. Dengan keadaan letih, aku dan kedua-dua anakku pun melangkah masuk ke dalam rumah. Namun hatiku seperti tidak tenang selagi belum mengetahui keadaan wanita malang itu. Lima minit kemudian, aku pun menghubungi anak lelaki wanita malang itu, Azmi untuk mengetahui keadaan ibunya. Anaknya memberitahu aku bahawa ibunya sedang dirawat oleh pakar dan keadaannnya stabil. Lega hatiku mendengarnya. Sebaik sahaja suamiku pulang dari kerja, kedua anak-anakku memberitahu suamiku tentang kejadian kemalangan itu. Suamiku bangga denganku dan anak-anakku kerna niat suci dan ikhlas kami, kami telah berjaya menyelamatkan nyawa wanita malang itu. Itulah pengalaman kami yang tidak dapat kami lupakan.

p/s: i pernah bgtau pasal incident niw kan..Just xde tyme je nak story..So memandangkan mama extra sel 'rajin' , senang la keja i kan! hehe thank you mama sebab dah mudahkan kerja putri mu ini! wink! ;)

Moral of the story: xrugi kita tolong mereka yang di dalam kesusahan.. Nilai murni perlu ada dalam diri ye! Apa guna blajar Pendidikan Islam n Moral kat skolah dulu kalau xditerapkan dalam diri??? What you give, you'll get back! Hope that ada yang sudi membantu jika kami pula yang didalam kesusahan! Bukan doa yang xbaik ye! Just mengingatkan diri.. Langit xselalu cerah! "Renung-renungkan dan selamat beramal! " :)

Wednesday, March 16, 2011

...Gubahan Hantaran...

Hahh!! Ni nak share with uolls bakat yang kami ada...Uihh siapa kami tu ye?? Semestinya iolls n mama la! Hehe.... Naah ini just suka2 je.. Tidak profesional mana.. Tapi boleh la ditatap dek mata... Kebetulan ada yang memerlukan bantuan.. Kami dengan berbesar hati menolong tanpa meminta sebarang upah @ bayaran... Cukup la bayar duit bahan je kan! :)

So apa tunggu lagi?? bagi sesiapa yang memerlukan khidmat kami, silalah berhubung secara terus! weee ;) Ada sedikit attachment foto buat tatapan semua... Selamat mencuci mata.. Harap apa yang dikongsi memberi manfaat kepada semua.. :)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

~Gubahan Handbag~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


~Gubahan Bekas Cincin~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


~Gubahan Kasut~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


~Gubahan Set Alat Solat~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


~Gubahan Perfume~
-
-
-
-
-


Rekaan yang tidak sebagus mana..
Kami hanya mengambil masa kurang dari 24 jam untuk menyiapkan kesemuanya..
Masih ada lagi5 gubahan...
Hanya menunggu barang tiba and then taraaa!
;)
Siap la hendaknya!
Hope theyolls suka dengan hasil kerja!
:)


Tips: "..kebanyakan bahan yang diperlukan untuk gubahan dijual dengan harga yang tinggi!
Uolls harus bijak memilih! Untuk gabus iolls syorkan uolls beli je yang sekeping besar tu skali! Harga~ RM6++.. Potong mengikut kreativiti dan kesukaan anda sendiri! Ianya ternyata jauh lebih jimat berbanding anda beli yang sudah siap dipotong.. Anggaran harga~ RM4++ sebentuk! Huhh jauh sangat beza tu! So, berbijak lah ketika berbelanja... Hanya perlu memberi sentuhan kreatif anda bagi mendapatkan gubahan yang FuHhHhh.... mengancam! ;)


Saturday, March 12, 2011

...Ayah's Birthday...

Woooo.............

13/03/1960
It's Ayah's BIRTHDAY!!
weeee.......
And this is the present that I'm going to give him tomorrow lol!
Apa jek kat dalam tu kan???
hehe
S.U.R.P.R.I.S.E!!!!!!!!!!!!! :p
Hope ayah will like it!
And the card!
Oh My!
My favourite card ever!
Colorful kan...
With Disney character on it!
Mann!!
Serious suka!
:)
So what's the plan tomorrow??
Iolls pun xtau...
That 1 serah kat mama..
She's the perfect agenda planner!
Tomorrow i reveal apa ada di balik wrap Parkson tu ye!
At this moment xboleh la...
Xkan i nak buka kan...
hehe
Nanti dah jadi Bday i plak!
Pape pun, wish my ayah a Very Happy Birthday!
May God Bless n I LOVE YOU so much!
Done so many things for me before..
Always gives whatever I want..
And I know you wont stop doing it kan..
hehe
Really appreciate it ayah!
And you're the BEST DAD ever!
x.o.x.o

Tuesday, March 08, 2011

...It's Our Day...

"Happy Women's Day! "

Opss! Women's Day tp picture yang dimuat naik berunsur campuran! haha ;) It's ok la kan.. Semua yang involved dalam picture niw are very important in my life! But entry kali niw kita highlights women je yep! :)

First women in my life, xlain n xbukan my beloved mother! Thanks to you mama for your love since year '89 which is about 22 years back till now! Sacrificed everything untuk besarkan nurul.. Really appreciate it! I promise that I'll do anything to make you happy! Sorry for the unnessasary things that I've done before.. LOVE YOU SO MUCH! :)

Secondly to arwah nenek... TQVM for your love! Kasih sayang yang dapat nurul rasa hingga kini dan selamanya.. Terima kasih sebab jaga nurul since baby.. Really loves and miss you nenek.. Nobody can replace tempat nenek.. "Nenek susah kalau nurul xda.." That's the words yang nenek slalu cakap dulu kan.. Tapi skarang nurul yang rasa susah tu bila nenek xda.. :( Semoga roh nenek dirahmati dan ditempatkan di golongan orang2 yang beriman.. amin...

Next to my lovely aunties Obek Asni and Bik Ati.. TQ sebab jaga nurul dari skolah lagi.. Gives the opportunity to travel 1 Malaysia! :) Always there when we need any help! Jasa yang xdapat kami balas sampai bila2.. TQVM! To Bik Ati~ TQ dah jaga nurul masa kecik2 dulu... Sangat menghargai semua tu!

To couzies semua... Especially Miss I~me.. Thanks for the inspirational words before! And for that I am what I am now.. 1000 tQ! Done many things together sejak kecik lagi kan.. Pakai baju sama.. haha ;) gilew kentang! You're just like a sister for me! Best sister ever!

And to Miss Sarangheiyo @ Fatin... Shared many things together kan! hehe Keep on sharing yea! love cha! :)

Wishing a Happy Women's Day to all!!

Loves everybody damn much! ;)

Friday, March 04, 2011

..Life is all about..




It's just like 'THE ROAD NOT TAKEN'.......



That’s simple enough, I tell myself, and on good days it is. Because it comes easy to me to find something pleasing and readily embrace it with a warm smile – Bright blue sky. A good book. Flowers. Mom's special food, had my RENDANG just now. A flock of birds chirping in harmony. Rain. Chocolates. Sunny days. Ice cream. Moon. Seaside breeze. A shoulder to lean on. Warmth of my room. Starry night – and the list goes on.

It’s those bad days that make it hard, because then even the nicest of things look gloomy. I find myself complaining about every single thing that is wrong with my life instead of counting the million blessings. God please for give me. All of a sudden, the lights on the path to happiness shut down; I get lost. Lost in the darkness. And, after that, it becomes too hard to pull myself up from that downward spiral to sad land. Oh no! I really need to do something with this!

The problem? One simple mistake of finding fault everywhere when only a thing or two is making me unhappy. Not getting over whatever is the trouble and moving on, costs me days, sometimes weeks or even months. And it affects not just me, but everyone that I come in contact with. I sulk. I snap. I rant. I settle into a cocoon. If happiness is contagious, so is sorrow. Anger. Withdrawal. Tears. Frustration – nobody likes any of that. And I hate to be the person spreading it all around.

The remedy? To focus on one issue at a time, find a solution, and move on. To not group grief. To get on the road to happiness and bring my spirits up before it’s too late – because once I take one step downwards, it becomes twice as hard to pull myself up.

So, this is what I am trying to achieve these days – change the way I handle grief. Grief?? It's too much actualy. But it is all about! It’s not easy, that much I can say for sure. Every little problem poses itself as a mountain, but as long as I set priorities and tackle one at a time, I think I’ll be fine.

Life is all about choices…and I choose to learn new ways to bend myself so that I seldom lose the sight of simple pleasures. Sometimes making decisions can makes me loose control. But we can't escape! It's part of our LIFE! Don't ever regret the past, look forward for a sake of our future. Everything will be fine! ;)

Thursday, March 03, 2011

..Sedekit Lebih..

Addicted to this song! Love the lyrics and vc!! So apa lg???
Layannnn.........;)
Ost: Hikayat Merong Mahawangsa






Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu


Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa


Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya


Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu


Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu


(Wink2! Best kan!! Thumbs up to EDRY ABDUL HALIM)