I'm here for...

Saturday, August 06, 2011

Kisah Ramadan






Begitu cepat masa berlalu. Pejam celik pejam celik dah masuk 6Ramadan.. Dah hampir seminggu kita berpuasa kan. Alhamdulillah.. Bersyukur atas petunjuk dan hidayah yang Allah s.w.t berikan.. Terasa diri semakin dekat dengan pencipta.. Selalu berdoa agar semua ni akan berterusan.. Amin..









Buat kali pertama Ramadan tahun ni kami berbuka with Miss I~me and family. Alangkah bahagianya bila skali skala dapat berbuka beramai-ramai... Nikmat. Alhamdulillah hubungan kedua-dua keluarga masih terjalin rapat seperti dulu. Syukur ya Allah.. Erkkks rasa skema plak ayat kali ni kan..heee ;) Tapi ada satu perasaan menyelinap masuk.. Teringat akan arwah nenek.. Kalau 3-4 tahun lepas pasti beliau turut serta di meja.. Tuhan lebih menyayanginya kan.. Hanya doa yang mampu kami hulurkan.. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di golongan orang-orang yang beriman.. Amin.






Ouhh really??? Hope it won't! Wanna know something?? I've lost 7 kg... Ingat kan i pernah story before niw.. Kena turunkan berat badan! Seksa! Tu la kan.. Before niw makan xhingat! Tanggung la sendiri... Tapi bulan puasa niw tak dapat nak workout lebih2.. Hanya mampu control makan je.. Bersahur 3biji kurma dan hanya sesi icip-icip pada waktu berbuka.. Curlastt uolls! Harap dalam tahun ni boleh mencapai tahap berat badan ideal... Amin.




p/s: Selamat menjalani ibadah puasa. :)



0 comments: